אופן שתיית יין / בירה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/09/2022 | 06:17 | מאת: גילת

בוקר טוב, קראתי שמצאו ששתיית אלכוהול מעלה את הסיכון לסרטנים שונים כבר מהכוס הראשונה, האם באמת צריך לחדול משתייה לחלוטין? ושאלה נוספת, האם אין יתרון לבירה שהיא בעלת ריכוז אלכוהול נמוך יותר? אני יודעת שמה שקובע זה סה"כ כמות האלכוהול אבל עצם הריכוז הנמוך יותר של הבירה לא גורם לפחות גירוי של הפה/הושט בהשוואה ליין? תודה

אלכוהול, שיש בבירה, ביין ובשאר משקאות אלכוהוליים ויש עוד חומרים בכמויות קטנות שישנם בבירה וביין שהם בעלי אופי מסרטן. ככה גם כל דבר שאוכלים יש בדברים חומרים מסרטנים, כולל פירות, כמובן שבשר וגם מוצרי חלב. נעשה בדיקה שיהיו בכמויות קטנות שהגוף של רוב האנשים יכול להתמודד עם זה. הבעיה היא עם כמויות גדולות וחשיפות לאורך זמן. אז אם שותים מדי פעם סביר שהגוף יצליח להתמודד. אך מי ששותה בהתמדה, יש לו הסתברות גבוהה יותר לחלות. לכן יש את האזהרה על משקאות אלכוהוליים, גם בירה וגם יין וגם שאר משקאות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות