לשלוף את המטען מהשקע לאחר כל טעינה?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/09/2022 | 23:14 | מאת: דודו

בחלק מהנחיות הבטיחות לאש שמתפרסמות נאמר שכדאי לשלוף את המטען משקע החשמל לאחר כל טעינה, ובחלק אחר נאמר רק לנתק את הסוללה מהמטען לאחר כל טעינה. לדעתי יש סיכון מסויים, גם מיידי וגם של שחיקה בטווח הארוך, בפעולה חוזרת של הוצאה והכנסה של תקע לשקע במתח גבוה יחסית ועדיף לבצע את הפעולה הזו כמה שפחות. גם לא שמעתי על שריפה שנגמרה בגלל מטען מחובר לחשמל אבל מנותק מהסוללה. מה את חושבת?

אנחנו לא מביעים דעה ולא את המחשבות שלנו. אם ההנחיות הן לנתק את המטען כאשר הוא לא מטעין, אז כדאי לפעול לפי ההנחיות. אם המטען נשחק, תקנה אחר באיכות טובה יותר. בשונה ממך אני שמעתי על מקרים רבים של שריפות של מערכות מעין אלה גם כאשר לא היו במצב הטענה. כמובן שזכותך להחליט מה מתאים לך, אך אם הנחית אנשי המקצוע להוציא, כדאי להוציא בצורה בטוחה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות