שתיית יין/בירה ונשימת אלכוהול

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/09/2022 | 06:46 | מאת: טל

שלום, רציתי לשאול, כשלוגמים יין או בירה, בזמן הלגימה האף קרוב למשקה ונושמים/שואפים את אדי האלכוהול, כנ"ל "כשמריחים את היין" לפני השתיה שלו, האם יש עם זה בעיה/חשש בריאותי מיוחד? תודה

לשתות אלכוהול כבר יש בו סיכון בריאותי ידוע. להריח אדי אלכוהול, שאלה שלא שואלים מספיק. אם בכמות קטנטנה של להריח פעם ובתדירות נמוכה לא בעיה והריאות יהיו בסדר. אך אם מסניפים כמויות כן, יש חשש ממשי לפגיעה בריאות.

21/09/2022 | 13:20 | מאת: טל

תודה, הכוונה היא לשתייה "רגילה" של כוס בירה/יין, כששותים מהכוס, נושמים דרך האף/הפה את אדי האלכוהול? האם מדובר על כמויות שמהוות סיכון? (מעבר לסיכון הכללי בשתיית אלכוהול כמובן). תודה

אם לא היה ברור ארחיב את התשובה. אלכוהול (אתנול) נמס במים, כך שבאופן רגיל אין לו סיבה לעזוב את המים (בירה, יין...). אבל הסביבה חמה ולכן חלק קטנטן כן מתנדף. ככל שחם יותר יותר אלכוהול יתנדף. ואז, אם האף כל הזמן בתוך הכוס, האלכוהול הזה יכנס לריאות. אם האף בכוס רק כאשר שותים מדובר בכמות קטנה מאוד. יש אנשים רגישים מאוד שגם כמות קטנה יכולה לגרום להם לאי נוחות נשימתית זמנית, כי האלכוהול נספג. יש רגישים ביותר שעלולים כן להגיע לפגיעה בריאות במערכת הנשימה, (לא משתיה של כוס אחת של בירה). כמויות גדולות, יפגעו (כמה? הרבה מאוד ויום יום). רוב מכריע של האנשים משתיה רגילה לא אמורים להיפגע.

21/09/2022 | 22:41 | מאת: טל

עכשיו זה ברור בהחלט, תודה רבה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות