למנהלי הפורום-התיחסו שוב לגבי כוסות קלקר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/02/2005 | 18:58 | מאת: רון

בדיון שהתקיים כאן לפני כמה ימים הועבר מידע מהכותב שמעון לגבי סיכון שקיים בכוסות קלקר,כששותים מהם שתייה חמה. אבקש התיחסותכם מחדש לתשובתו של יאיר שהופיע ב-16/2/05 וראו את בקשתי אליכם לטיפול. לאחר הדברים של הכותב יאיר אני כלל לא רגוע. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1282/xPG/2/xFT/557/xFP/557 תודה

19/02/2005 | 21:23 | מאת: איתן חנני

לרון שלום, באפשרותך לדפדף אחורנית לדף 1 - תמצא שם את תשובתה של דר' ורד קויפמן (בתאריך 09.02.05), בנוסף ניתן למצוא דרך "חיפוש בפורום זה" את כל ההודעות שמילת החיפוש נמצאת בהם. לטענת הקוראים כאילו נמחקו הודעות בעניין מזון בגני ילדים חיפשתי את ההודעות ומצאתי אותם.. כך שלא נמחקו. אם בכלל אנחנו מוחקים הודעות אשר דרך כתיבתן פוגעת ואינה מכבדת את הכותב, איננו מוחקים הודעות בגלל תוכנן.

19/02/2005 | 21:36 | מאת: רון

לאיתן שלום.את דברייך לגבי הדיפדוף ומציאת תשובתה של ד"ר קויפמן,עשיתי אבל שאלתי היא כיצד להתיחס לדבריו הנוקבים והמקצועיים של הכותב יאיר שענה לגבי כוסות הקלקר-תשובה מתאריך 16/2/05 מה שמטריד אותי מאוד בתשובתו שהמכונות משמשות גם לצרכי תעשייה וגם לצרכי מזון ויש שני סוגי קלקר שעשויים להתערבב במכונה. בבקשה בדיקתך במפעלים שמייצרים כוסות קלקר והחזר לי לנו תשובה הם אכן אין לנו מה לחשוש ואפשר לשתות שתייה חמה מהכוסות האלו.

20/02/2005 | 10:29 | מאת: נירה

זכוכית עדיפה תמיד - ניתן לנקות טוב יותר, ניתן להרתיח, יותר סטרילי, גם מבחינת הטעם עדיף, מבחינתי לפחות. במוסדות וכו' באמת קימת בעיה - מה עדיף ? לרחוץ לא ניתן הרי. קל קר - שימוש חד פעמי או כוסות שלא עברו שטיפה טובה

20/02/2005 | 13:05 | מאת: שמעון

לנירה ולשואלים הנוספים כמובן שזכוכית עדיפה על פני קלקר. כאשר מדובר במקום עבודה קטן או בינוני, מספר הכוסות הנדרש לא גדול ובהתאם אין בעיה בשטיפה יסודית של כוסות.במקומות קטנים גם ניתן לעשות כוסות אישיים ואז הבעיה קטנה יותר. למרות זאת גם במקומות קטנים תמיד מחפשים כוס כאשר רוצים לשתות. אם נרחיב הדיון למקום עבודה נגיד עם 100 עובדים השותים כל יום 2-3 כוסות שתיה חמה. צריך לרחוץ 200-300 כוסות - צריכה גדולה מאוד של מים ושל חומרי ניקוי ומרוץ אינסופי אחר הכוסות שנעלמות בחדרי העובדים. בנוסף הכוסות נשברות/נעלמות וכל הזמן יש לחדש המלאי. ומה קורה כאשר למקומות העבודה (או מקומות מסחר) מגיעים בנוסף גם אנשים זרים שרוצים לשתות? אז, מטעמי היגיינה ומטעמי חסכון במים ומטעמי נוחות עדיף להשתמש בכוסות חד פעמיות. כפי שכבר נכתב קודם, אין סכנה בשתיה של קפה/תה בכוסות קלקר מאחר שהטמפרטורה לא עולה על 100 מעלות צלסיוס. בעיה מתעוררת רק בסביבות 300 מעלות. בכל זאת, כמובן יש חסרון גדול וחמור של השימוש בכוסות חד פעמיות וזה נושא איכות הסביבה. הכוסות הנן חומר שלא מתכלה במהרה בטבע וכתוצאה מכך גורם לזיהום סביבתי ועומס על הסביבה. המשרד לאיכות מנסה בצדק להקטין שימוש בכוסות חד פעמיות כדי לשפר את הסביבה. אז כל אחד מאיתנו יעשה את חשבון הנפש שלו בשימוש בכוסות אלה לעומת אחרות - מים מול אשפה לא מתכלה, ויחליט לפי שיקול דעתו. ורד

21/02/2005 | 23:24 | מאת: יונה אבן

לד"ר ורד ולשואלים האחרים.. יותר ויותר אנו רואים בשוק כוסות לשתיה חמה שלא מקלקר אלא מחומר אחר הנראה כמו קרטון וכנראה שזה איזה שהוא פתרון לקלקר. וכן העיצוב הנוכחי הוא נוח ויפה וישר כח על ההתחדשות.

20/02/2005 | 10:47 | מאת: מריוס

מרקולה יודע הכל.

20/02/2005 | 19:07 | מאת: זיו

למריוס שלום.ראיתי בכמה פורומים את המושג הזה-"מרקולה" והשתמשו בו הרבה בפורום האימייל פורום שמאמת דברים שנשלחים אלינו באימייל-כמו נושא כוסות הקלקר ששמעון הכותב כאן . בבקשה ספר לנו מה זה וכיצד משתמשים ב-מרקולה"

20/02/2005 | 22:57 | מאת: דר' ורד קויפמן

בחיפוש מצאתי שמרקולה הנו דר' יוסף מרקולה - Dr. Joseph Mercola מצורפת הכתובת לעיונך. http://www.mercola.com/index.htm

06/03/2005 | 12:36 | מאת: יאיר

לרון, אני די מופתע מתגובת דר' ורד קויפמן. בתגובה ראשונה, גורסת היא "שמשרד הבריאות, וודאי לא יאשר ....". בתגובה שניייה, מובאת ההשוואה בין כוסות זכוכית לקלקר, בנושא קשיי השטיפה במשרדים גדולים וכד'. בפורום הנקרא "פורום בטיחות גהות ואיכות", הייתי מצפה להתייחסות עניינית ומקצועית ביחוד בנושאים הנוגעים בבריאותינו. לא אחת, אנו עדים לשותי הקפה, אשר שוחקים את שפת הכוס בשינייהם, דבר אשר עלול לשחרר סטיראן מהכוס. לא היתה התייחסות לנושא הפנטן בחומר הגלם של הכוסות וכמובן ש"נזק ייגרם רק בטמפרטורה של 300 מעלות" אינו נכון פיזיקלית, בהיבט של ייצור הכוסות שנעשה בעזרת קיטור (בחום של הרבה פחות מ- 300 מעלות). כניראה שנושא זה צריך להבדק לעומק, מול ייצרני הכוסות, שלא נעמוד בעתיד מול שוקת שבורה עקב אופורייה מיותרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות