קרינת uv דרך בגד טריקו שחור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/07/2022 | 21:55 | מאת: נאוה

בני בן ה-15 הלך כשעה בשעת צהריים חמה ביותר במקום ללא צל כלל וזאת שבוע לאחר שנשרף בכתפיים ועורו עדיין מתקלף. ניסה להיזהר ולבש שתי חולצות טריקו שחורות אחת על גבי השנייה - כמובן שמאד הזיע והחולצות היו ממש לחות- כמה הגנה יכולות לספק שתי החולצות הלחות? האם ההגנה מכפילה עצמה פי שתיים מאשר חולצה אחת? איך אפשר לבדוק עד כמה בד ספציפי מסנן קרינת uv? אני מודעת לזה שהשאלה אולי קצת מצחיקה אבל אני חושבת על המקרה ללא הפסקה ומייסרת את עצמי שאיפשרתי לדבר לקרות

ממש לא נדרש שיהיה חולצה כהה. אפשר לבנה או כל צבע אחר. החום גם לא נעים במיוחד ולפעמים מסוכן יותר. ממש אין שום צורך בשתי חולצות, אלא אם מדובר בחולצות רשת עם חורים גדולים. גם חולצה רגילה קרני השמש לא חודרות למגע עם העור, אין צורך לסבול חום ולהזיע ללא צורך. כמובן חשוב להקפיד על שתיה מספיקה ולהשתמש בקרם/ספריי הגנה מחשיפה לשמש. צפיפות בד רגילה של חולצת טריקו או חולצת בד רגילה מספיק (רואים קווי שיזוף על היד היכן שהשרוול ולא רואים שיזוף בעור הגוף.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות