אקונומיקה בשמש ....

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/06/2022 | 20:51 | מאת: ליאת

שלום, לעיתים קרובות אני רואה שחנויות מציבות בקבוקי אקונומיקה בחוץ במקום שבו הם חשופים לשמש. שמעתי פעם שאסור לחמם אוקונומיקה כי אז משתחרר גז רעיל (בדומה למה שקורה אם מערבבים אקונומיקה וחומץ). האם זה נכון? והאם במקרה כזה יש סכנה לאלה שישתמשו באקונומיקה שעמדה בשמש? אשמח לקבל את תשובתך :)

לא אותו הרעל משתחרר מאקונומיקה בבית ובשמש

06/06/2022 | 10:07 | מאת: ליאת

אני לא בטוחה שהבנתי את התשובה .. כוונתך שלא קורה משהו מיוחד אם מאחסנים את האקונומיקה בשמש?

אקונומיקה הוא חומר שמתפרק עם הזמן בתוך המכל שבו הוא מאוחסן. הפירוק של האקונומיקה קצת יותר מהיר בשמש, מהיר יותר במגע עם כל סוג של חומצה, וכמו כמעט כל התהליכים הכימיים, חימום מזרז את הפירוק. תוצרי הפרוק לא משתנים רק בגלל שהפירוק התרחש בשמש. אותו רעל מסוכן.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות