צבע שמן באוויר הפתוח

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/05/2022 | 19:10 | מאת: רוני

שלום, חלפתי היום ליד שער ברזל שנצבע (מניח שצבע שמן), הצבע היה טרי ונראה שנצבע לא מזמן, אולי לפני שעה, אני יודע שצבע שמן מסוכן וצריך להשתמש במסיכה כשצובעים, אך האם גם מעבר קצר בסמוך בשטח פתוח בעייתי? היה ריח ברור/בולט של הצבע. תודה

אין שום דרך לדעת. וכל השאלות האלה על חשיפות הכי זניחות ולא סבירות של החיים הם מיותרות. זה החיים.

31/05/2022 | 18:05 | מאת: רוני

את צודקת שאלה החיים, השאלה איפה הקו בין "חשיפות זניחות" כפי שרשמת לבין חשיפות שאינן זניחות? האם צביעה בצבע שמן ומדלל באוויר הפתוח לא מסוכן לסובבים כבר ממרחק של מספר מטרים? תודה רבה

תלוי במספר לא מבוטל של גורמים, כמו הכמות שצובעים, סוג הצבע, מזג האוויר, תנאי הסביבה ועוד. בחוץ ומהלך היום, כמובן שכדי לדעת במדוייק יש לבצע מדידות, אך יהיה פיזור מהיר יחסית של האדים באוויר. עדין לא כדאי לנשום חומר מסוכן, אם לא חייבים, אבל לעבור במרחק מספר מטר זה החיים. חשוב לזכור, ריח איננו מדד לכמות החומר באוויר או לסיכון/לא סיכון שבחומר. להדגיש, תמיד קיים סיכון שריפה ואם לא צריך להחשף לחומר מסוכן מומלץ להמנע.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות