ריסוס על ירקות ופירות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/05/2022 | 20:55 | מאת: דבורה

ערב טוב, רציתי לדעת האם לפני שאני שוטפת את הירק/הפרי, למשל כשאני בוחרת בסופר או מוציאה מהמקרר, חומר ריסוס לא נכנס לגוף דרך עור הידיים או דרך שריטה/חתך בעור? תודה

כמות חומרי ההדברה על הירקות והפירות המגיעים לסופר אפסית. חומרי ההדברה נשטפים במים, כך שאם יש חומר, אין סיבה שיכנסו לידיים, כאשר יש מים שהם נמסים בהם. כך גם לגבי חתך, הנטיה היא החוצה חומר לא יכול סתם לחדור, אז יהיה בחתך, אם בכלל נכנס לחתך קצת מהכמות האפסית שנשטפה לתוך המים. מכסימום, שוטפים את היד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות