נשימת אדי שמן מכונות שרוף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/05/2022 | 18:38 | מאת: דור

שלום, שהיתי היום בחדר דוודים/ריאקטורים במפעל תעשייתי במשך כרבע שעה, כמובן שעם כל ציוד הבטיחות שהוגדר-קסדה, אטמים, נעלי בטיחות ומשקפי מגן, לא יכולתי שלא לשים לב לריח חזק של כנראה שמן מכונות שרוף שהיה בחדר, באזורים מסויימים שעצרנו הוא היה חזק יותר ומורגש מאוד ובחלקים מסוימים פחות, לאחר כרבע שעה עזבנו את החדר, האם חשיפה כזו יכולה להזיק לבריאות לטווח ארוך? תודה

מניחה שכחלק מציוד הבטיחות גם נתנו לכם הדרכה כנדרש לגורמי הסיכון במקום, כולל אם יש בעיה של חומרים באוויר. ריח איננו מדד לכמות החומר או להיותו מסוכן או לא. בלי לדעת מה החומר ומדידה של הכמות שלו באוויר אין אפשרות להגיד. בעיקרון. הפגיעה בדרך כלל איננה מחשיפה מזדמנת מקרית לזמן קצר לכמות קטנטנה של חומר באוויר אלא בחשיפה כרונית חוזרת יומיומית למשך שעות רבות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות