בקבוק פלסטיק ומים חמים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/05/2022 | 16:28 | מאת: מרדכי

שלום בקבוק של סבון כביסה שנשטף חיצונית עם מים חמים אך לא רותחים מאוד, האם הפלסטיק פולט חומר בחום כזה אם לא השתנה הצורה של הבקבוק והאם יש סכנה להשתמש בחומר הנוזל כביסה שהיה בתוך הבקבוק? תודה

אין בעיה

19/05/2022 | 20:50 | מאת: מרדכי

אוקיי תודה רבה. לידע כללי, הבעיה בלפסטיק היא בעצם הגזים שיכולים להיפלט?

מי אמר שבכלל יש בעיה בבקבוקי פלסטיק המיועדים למזון ולשתיה.

22/05/2022 | 10:03 | מאת: מרדכי

אבל זה לא למזון ושתייה זה לג'ל כביסה

לא ממש קיים הבדל. יש סוגי פלסטיק שמאושרים. במקרה זה, לפחות נוזל הכביסה שלי הוא קבוצה 2 למחזור - פוליאתילן. לא משחרר שום דבר בטמפרטורות כאלה נמוכות. כן, מי ברז חמים הם טמפרטורה נמוכה לפלסטיק. בגבוהות יותר נגיד מים רותחים, שלך תהיה בעיה, כי תקבל כוויות מהמים שבמקרה זה הם המסוכנים, המכל יתרכך, יאבד קצת צורה, אך ישאר פוליאתילן, לא ינדף ממנו שום דבר.

31/05/2022 | 15:13 | מאת: מרדכי

תודה רבה על ההסבר

31/05/2022 | 15:37 | מאת: מרדכי

ראיתי שהסימון פלסטיק הוא 5

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות