טחב עובש בקירות\האם מסוכן לנשימה?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/02/2005 | 15:17 | מאת: אבא לילדים

ימי הקור והגשם הרבים גרמו לקירות בחדרי הילדים שלנו בבית להתמלא בעובש למעשה דאגתי מראש להשתמש מחוץ לקיר וביפנים בחומרים אוטמי רטיבות והם שיפרו את המצב הגרוע של הרטיבות שהייתה לנו בחורף שעבר,אבל כעת מה שיש זה העובש\טחב הזה שאלתי היא-האם יש הבדל בין המושג עובש למושג טחב ואם כן מה ההבדל,כמו כן האם מותר לי לנקות ולחטא את העובש הזה עם כלור? אם לא אנקה כלל וילדי ישנים קרוב אליו,יש סכנה בריאותית -קראתי פעם מאמר שעובש יכול לגרום לבעיות בריאותיות בריאות. מה דעתכם?

אבא לילדים שלום ילדים ותינוקות החשופים לעובשים מראים רגישות גבוהה יותר. לשמחתנו רוב הילדים לא יפתחו תופעות לואי לחשיפה, אך יש ילדים שכן, אז: תופעות של רגישות לעובש הנן: אלרגיה המתבטאת בנזלת, גירוי בעיניים, שיעול, עיטושים ורגישות בגרון. גירוי של רקמות רכות, כאבי ראש, ירידה במהירות תגובה, קשיים בריכוז וסחרחורת. רוב העובשים אינם רעילים או בעיתיים, אך יש סוגים שהנם רעילים למדי. אז, כדאי לבצע מהליכים לסילוק העובש - בהחלט ניתן לנקות את הקיר עם אקונומיקה - כדאי לבצע זאת בשעות שהילדים לא נמצאים בבית או בחדר, להשאיר זמן מה ואז לאוורר היטב, לפני שהילדים יחזרו לחדר. דבר נוסף אם אפשר, יבוש של האזורים הרטובים וצביעה עם צבע המכיל חומרים למניעה של עובש. ניתן לרכישה בכל החנויות המוכרות צבעים.

21/02/2005 | 23:54 | מאת: יונה אבן

לד"ר ורד ספק שאלה ואולי "התיעצות" יכול להיות שסבון נולי [אולי סבון כלים] או סופר קרםשל זהר דליה,משחה ריחנית,או תכשיר לניקוי רצפות [גם הוא ריחני ואולי אסטוניש קרם ניקוי מסיר שומנים שאינו מכיל חומצות? נראה לי שיעשה את העבודה ללא שימוש באקונומיקה ? ואולי אני טועה? אני מקווה שלא, בכל אופן ממליץ לנסות חמרים שאינן חומצות...

יונה שלום כמובן שכדאי להתחיל בשימוש בחומרים עדינים לפני שמפעילים חומרים מסוכנים. אם כתם העובש קטן ולא שחור מדי, כדאי להשתמש בסבון או צביעה בצבע מונע עובש. במקרים רבים העובש מתפשט או שהכתם מאוד כהה, אז כדי למנוע גידול חוזר של עובש, משנים את הסביבה הביולוגית על ידי האקונומיקה וכך נמנע הגידול העתידי שלו, לאחר שפתרנו כמובן את בעית הרטיבות. אם בעית הרטיבות לא נפתרה, יש להניח שהעובש יחזור גם לאחר הטיפולים השונים. בודאי שאין לעשות שימוש בחומצות או בחומרים שאינם מוכרים. המשך יום נעים וחם ורד

09/12/2007 | 19:13 | מאת: הילה

האם יש למישהו טלפון למומחה ברטיבות וטחב עובש בקירות להתיעצות ו/או פתרון הבעיה?

28/11/2009 | 23:00 | מאת: גדעון

במאמרים של אתר איטומן. http://www.itumen.co.il/site/viewArticle.asp?ID=490

23/02/2005 | 23:38 | מאת: זיו

בעייה דומה קיימת גם אצלי הגעתי דרך מנהל הפורום איתן חנני לאתר בנה ביתך ומצאתי שם פורומים מצויינים שאפשר לברר בהם שאלות על אקוסטיקה ועל רטיבות וכך עשתי ראה תשובה לגבי רטיבות ממנהל הפורום ס.דניאל-יועץ לאיטום ועוד http://www.bnebeytcha.co.il/All.asp?Fnumber=9

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות