גגון אסבסט וחשש לפיזור האבק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/04/2022 | 11:44 | מאת: מוטי

שלום ד"ר ברחוב שלנו יש גג אסבסט שבור שמונח בשטח פרטי והבעלים מתכחש לקיומו. 50 מטר ממני(הרחוב גובל בנחלה של כמה דונמים ושמה האסבסט) יש לנו שכן שבאופן קבוע מנקה את החצר והמדרכה עם מפוח לכיוון הרכב שלי, יש סכנה שעל ידי המפוח נכנס אבק או סיבי אסבסט לרכב על ידי הלחץ אוויר או שהרכב אטום לכניסת האבק ויספיק רק שטיפת הרכב? או שצריך לשטוף ולשאוב מחשש גם בתוך הרכב? ביקשתי מהשכן להפסיק עם המפוח

בלי לראות בפועל ולמדוד לא ניתן להגיד תקין/לא תקין. לשם כך יש רשות מקומית ומחלקת רעש וזיהום אוויר. תנסה לפנות אליהם.

29/04/2022 | 15:10 | מאת: מוטי

אוקיי, אשלח פניה. כמשנה זהירות כרגע, האם יכול להיכנס לרכב סיבי אסבסט על ידי פיזורם מהרוח של המפוח או שהרכב סגור ומספיק שטיפה חיצונית?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות