שמן wd40.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/03/2022 | 12:42 | מאת: נתי

היי אבא שלי ריסס את התרסיס שמן wd40 במנעולי ובצירים בדלת של הבית שלי. כנראה שהוא לא ניגב אחרי שריסס וקצת נזל לאורך הדלת. (ריסס גם במנעול שנכנס למשקוף למעלה) לאחר כמה שעות שהגעתי וראיתי ניקיתי את הדלת עם ספריי אבל השאלה שלי אם יש סיכון כאן אם נוגעים בזה כי עדיין שמכניס את המפתחות למשל ויהיה שאריות של החומר או שאולי לא ניקיתי הכל בעוד מקומות שהשמן הגיע ואגע בזה והחשש שלי שאם אגע במפתח או בסיטואציה אחרת ואז אולי אגע באוכל או ייגע בעיניים וכאלה מה הסיכון כאן. ? בויקפדיה רשום שמכיל 50% ספיריט לבן,25% גז פחמימני מעובה, 15% שמן תעשייתי ועוד 10% חומרים אחרים כי זה מתכון סודי. קראתי את גיליון הבטיחות הנ״ל שגם הלחיץ אותי קצת https://cdn.wd40company.eu/wd-40/il-HE/uploads/2020/01/24105931/WD-40®-Multi-Use-Product-Aerosol_IL_EN__1.0_SDS.pdf

ואני קראתי את גליון הבטיחות ונרגעתי. יפה ומכובד שקראת גליון בטיחות, רק צריך לדעת מה משמעות הדברים. גורמי הסיכון מוגדרים לשלב השימוש בחומר. מדובר במכל תרסיס, ויש בו לחץ, לכן בחימום (לא התהליך שאבא שלך עשה) אין בעיה ולא יתפוצץ. התרסיס והחומרים דליקים, אז לא הדליק גפרור או מקור חום, אז לא היתה שריפה. החומר באוויר למספר דקות (הממסים הדליקים שעוזרים לחומר לחדור לתוך הברגים, מנעולים...) נדיפים, ואם לא נדלקו בשלב הזה (אין מקור אש) הם מנדפים ונמהלים באוויר, וכן, רצוי לשים את החומר שהחלון פתוח שיהיה אוורור וסיכוי נמוך יותר לשריפה של אדי החומר, כך שגם אבא שלך לא ינשום חומרים לא הכי נחמדים (חשיפה מזדמנת, אם מרגיש טוב, לא בעיה). מה שנשאר אלה חומרים שומניים לשימון המנעול, הבורג... לא מהווים בעיה, אפשר לגעת חופשי. נחמד שעשה טיפול במנעול שיעבוד כמו שצריך, אז תגידי לו תודה וזהו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות