ילד מכוון לייזר בשכונה לעבר רכבים תופעה קבועה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/03/2022 | 20:53 | מאת: אנונימי

בשכונה בה אני גר יש תופעה מוזרה ילד משחק עם לייזר אדום מסוכן מאוד ומכוון לעבר עוברי אורח ורכבים היום כשאני חוזר מהעבודה ואני ברכב אני קןלט את אור הלייזר ישר מוריד את סך השמש ומצמיד לשם את העיניים המצלמה תיעדה את המתרחש וקרן פגע בשמשה למזלי לא בעין כי הסך שמש הגן על העיניים. מה ניתן לעשות כנגד תופעה כזו? מסוכנת?

תופעה לא מוזרה בכלל, יש הרבה ילדים שחושבים שלייזר זה משחק. איך אתה יודע שהלייזר מסוכן מאוד? זה שאתה רואה את הקרן לא מלמד על רמת הסיכון שבה. בלי קשר, עדין יכול להיות שהלייזר מסוכן, גם אם זה רק סינוור, עלול להוביל לתאונת דרכים. הדרך לפעול היא להזמין משטרה שתטפל בבעיה.

15/03/2022 | 16:21 | מאת: אנונימי

אם הקרן של הלייזר פגע בחלון בצד ונניח בעין האם מרגישים סינוור? והאם זה מסוכן? שזה ממרחק יחסית של 20-30 מטרים.

אין נניח. יש פיסיקה של פעולת לייזר. זה לייזר צבעוני, והקרן נוסעת בקווים ישרים. אם לא ראית אותו בעין לא פגע בשום דרך. וסינוור מרגישים מיד. סינוור לא פוגע בעין. מרחק השפעה/פגיעה מלייזר תלוי בעוצמה. יש כאלה שגם במרחק 5 ק"מ ויותר מסוכנים, וכאלה שבמרחק 5 ס"מ לא מסוכנים. 20-30 מטר... הגיע הזמן לפנות למשטרה.

17/03/2022 | 11:35 | מאת: אנונימי

במצלמת דרך ראיתי את השתקפות של הקרן בשמשה כלומר כתם דהוי בצבע אדום ושקלטתי אור לייזר ראיתי את הנקודה אך לא הסתנוורתי ממנה כלל. אם שוב אראה זאת אולי באמת אזמין לו משטרה הבעיה היא שזה כמה דקות שהוא משחק בזה ופשוט בורח.

נקווה שלא תהיה תאונה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות