חלקיקים מתבריגי ברגים?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/03/2022 | 13:15 | מאת: נועם

שלום, אתמול הרכבתי מתלה בגדים עשוי צינורות מתכת ומחובר בברגים ואומים, המתלה די גבוה וחלק מהברגים הם מעל לגובה הראש, האם בעת הברגה או העברה של המתלה (או כל דבר אחר שמרכיבים והוא גבוה), אין חשש שפירורים מהתבריגים יפלו לכיוון הפנים ויינשמו? הבנתי שחלקיקי מתכת מסוכנים מאוד לנשימה אבל אני מניח שאין הנחיה להשתמש במסכה בשביל לסגור ברגים. תודה

לא, חלקיקים גדולים מדי ואתה תמיד יכול להשתמש בציוד מגן אישי גם אם לא אומרים לך.

06/03/2022 | 15:03 | מאת: נועם

כמובן שאת צודקת אבל אני מניח ש-99% מהאנשים לא משתמשים במסיכה למטרה כזו של הרכבת מתלה/ארון (בניגוד לקידוח/ניסור וכו').

אנשים לא מקפידים על שימוש בציוד מגן אישי כאשר מוגדר להם שנדרש. אז, אנחנו רחוקים מכל שאנשים ישתמשו בציוד גם למצבים בהם הסיכון נמוך. מיש שעם מודעות ישתמש, אחרים, נקווה שלא יצטרכו ללמוד בדרך הקשה.

07/03/2022 | 14:52 | מאת: נועם

השאלה היא איפה הגבול? הרי אני מניח שאנחנו נושמים בכל יום חלקיקים לא בריאים, תאורטית היינו יכולים להיות עם מסכות 24/7 אבל זה לא דבר סביר. תודה

נכון. מהשניה שאנחנו נוצרים אנחנו כבר חשופים לחומרים מסוכנים. בכל יום כל הזמן אנחנו נושמים מאות אלפי חלקיקים מסוכנים וכמובן צורכים אוכל, לא משנה אורגני לא אורגני וכל ההמצאות האלה, מכילים חומרים מסוכנים ןמסרטנים באופן טבעי. אך, הגוף שלנו יודע להתמודד עם הדברים, כל זמן שהם ברמה מידתית (לכל חומר המידתיות שלו, ומשתנה מאדם לאדם, יש רגישים יותר ורגישים פחות, ונוסף הגורם ההסתברותי לחלות). אז, מאחר שלרוב החומרים לא יודעים מהו הגבול, וגם אם כן, לא ניתן למדוד את הדברים באופן פשוט ורציף, ויש רגישים ופחות רגישים ועוד גורמים משפיעים, ההגדרה לאוכלוסיה היא להחשף כמה שפחות לגורמים מסוכנים, היכן שניתן להשתמש בציוד מגן אישי או הנדסי יש הנחיה להשתמש. בשאר הזמן, לשאוף לחשיפה נמוכה ככל שאפשר, כי צריך גם לחיות ולא רק לדאוג מכל רסס זניח של חומר.

07/03/2022 | 22:42 | מאת: נועם

תודה רבה על המענה המפורט!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות