האם נורות לד מסוכנות לבריאות?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/02/2022 | 18:31 | מאת: מעיין

שלום רב. האם נורות לד שיש בכל חנות מסוכנות לנו? קניתי נורת לד 30 ואט. מה המרחק הבטוח מהנורה כדי לא להיפגע? למה אומרים שהן חסכוניות אך מסרטנות? תודה רבה מראש.

יש לנהוג לפי ההנחיות שעל האריזה של הנורה. קיים סיכון קטן ביותר בכל הנורות (גם ניאון ואחרות). ההבדל שהטכנולוגיה של לד שונה, ולכן הן לא מתחממות, וכך הן חסכוניות יותר בחשמל. אבל אז, גם אפשר לקרב אותן יותר לגוף ופליטת מעט מאוד קרינה מייננת (X-ray, UV) קרובה לגוף ועלולה לגרום לפגיעה נצטברת. אין בזה חדש, קיים בספקטרום של הרבה מקורות אור. לצורך השוואה לשהות בחוץ בשמש של קיץ מסרטן יותר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות