נורת led שנסדקה וחדלה לפעול

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/02/2022 | 23:04 | מאת: שני

שלום, אתמול נורת led ביתית חדלה לפתע לפעול בחדר, לאחר מספר שעות שמתי לב כי החלק שאינו הזכוכית סדוק לגמרי. החלפנו אותה כמובן. אך בבית תינוקת קטנה. האם משתחררים אדים רעילים או חומרים רעילים במקרה כזה? תודה

הגזים שבמנורת לד הם בכמות אפסית, והם מהחומרים הכי פחות מסוכנים שיש, גם לאחר השחרור לחדר, לדירה

17/02/2022 | 13:30 | מאת: שני

אבל אילו חומרים מסוכנים יש בפנים? זה לא פשוט מעגל חשמלי שמחובר ללדים? אם יש סדק בבסיס ככל הנראה כתוצאה מחימום יתר של הנורה, למה שיפלטו גזים רעילים?

כמות החומרים המסוכנים שנחשפים אליהם בכל דקה ביום עולה עשרות מונים על הכמות האפסית של מיקורגרמים של חומר מסוכן שיש בתוך דיודה סגורה לגמרי במנורת לד (לא מעגל חשמלי, טכנולוגיה שונה) ולא נפלטים גזים מסוכנים כאשר הנורה נסדקת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות