התפוררות "בד לא ארוג"

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/02/2022 | 12:06 | מאת: רוני

שלום, יש לי מתקן תלייה לבגדים שהכיסוי שלו עשוי מחומר שנקרא: Non-woven fabric, לאחר מספר חודשים, הוא החל להיקרע/להתפורר, כל נגיעה בו לצורך הזזה/פתיחה, גורמת לקרע/התפוררות, היום החלטתי להסיר את הכיסוי ובעת ההסרה הוא כמובן התפורר, חלק לחתיכות גדולות יחסית וחלק לפירורים, האם יש סיכון בריאותי בנשימה של הפירורים האלה? לא שיערתי שפירוק של ארון בד יידרוש מסכת אבק, הייתכן? תודה רבה

יש להבדיל בין שני סוגים של חלקיקים. חלקיקים מזיקים וחלקיקים מטרידים. במקרה זה מדובר בחלקיקים מטרידים. כמובן שתמיד טוב להשתמש במסכת נגד חלקיקים, כי פשוט לא נעים ולפעמים יגרום לאי נוחות. לא אמור להוות בעיה מעבר לאי נוחות מידית.

12/02/2022 | 21:32 | מאת: רוני

תודה רבה, בסיום שאבתי את כל השאריות מהרצפה עם שואב אבק (עם מסנן HEPA), זה בסדר? אין חלקיקים קטנים יותר שמתפרקים מה״בד״ הזה שיצליחו לחמוק מהפילטרים של השואב החוצה?

תקרא שוב את התשובה שלנו. הסיבים האלה לא יותר מסוכנים מסיבים של כל הבדים שיש לך בבית. נחמד לא לנשום שום סיב, אך אין בעיה חריגה בסיבים האלה. נחמד שהבית נקי, לטאטא היה מספיק בהחלט גם בלי לשאוב בכלל.

13/02/2022 | 19:16 | מאת: רוני

אני מבין אבל הכוונה שלי הייתה אחרת, החתיכות הגדולות שהשואב שואב מסתחררות בתוכו ומתפרקות (כי החומר הזה ממש עדין ומתפרק בקלות), במידה והשואב אכן לא אטום ומשחרר חלקיקים לאוויר אז הוא בעצם הפך את כל החתיכות למיליוני פירורים ואז פיזר אותם באוויר , לא?

תסתכל בבית יש לך עוד מקומות עם בד לא ארוג, למשל האריג תחת לריהוט. כל סוגי האריגים בבית משחררים כל הזמן סיבים. כמו שענינו בהתחלה - סיבים מטרידים - לא נעים לנשום (אם הם הרבה, גם מלכלך ואבק), לא גורמים למחלות, ואם נכנסים למערכת הנשימה הגוף מנקה אותם.

14/02/2022 | 14:05 | מאת: רוני

תודה רבה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות