שקית קירור שנקרעה-מה צריך לעשות?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/02/2022 | 20:53 | מאת: טל

שלום, קיבלתי היום משלוח מהסופרמרקט, אחת משקיות הקירור שהיו בקרטון נקרעה מעט והמוצרים שהיו סביבה התלכלו מעט במעין ג'ל/כדוריות שקופות של תכולת השקית. על שקית הקירור כתוב "לא למאכל" ו-"לא רעיל", האמנם לא רעיל ולא מזיק? ניגבתי את המוצרים עם נייר מטבח לח, זה מספיק? תודה

ולכן כתבו את זה שנדע שמדובר בחומר לא רעיל. לא למאכל לא אומר שמסוכן אלא שלא מיועד למאכל, כמו כל כך הרבה דברים, כולל שקיות הסופר והאריזות של המוצרים. בגלל הצורה של הג'ל ילדים עלולים לטעות ולחשוב שאפשר לאכול (דומה לג'לי) אז כותבים את האזהרה. מגבון, נייר/מטלית לחה מספיק כדי לנקות את הג'ל.

07/02/2022 | 18:50 | מאת: טל

התברר לי שמדובר בחומר שנקרא "סיליקה ג'ל", הייתכן שמדובר באותו חומר בעייתי-סיליקה? אני מבין שכאן הוא לא בצורה של אבק לכן פחות מסוכן מבחינת נשימה אבל האם הוא רק שונה מבחינת מרקם? מה קורה אם בטעות נושמים את הג'ל הזה, גם כן קטסטרופה בריאות? תודה

חבל על כל החרדות. קיבלת תשובה בהתאם לחומר. שמות של חומרים הם השם המלא. סיליקה שמתקבלת מליטוש שיש (תקראי התשובות לשאלה הקודמת) זה ממש לא כמו סיליקה ג'ל - שונה לגמרי! בהרבה מוצרים יש שקיות קטנות של סיליקה ג'ל לספיגה של לחות, יש סיליקה עם הרבה מים לקרור יש עוד עשרות מוצרים. היצרנים נתנו הנחיות ומידע מדוייק לגבי החומר. ניקוי עם מטלית רטובה מספיק לגמרי לג'ל שנשפך משקית קרור.

08/02/2022 | 13:13 | מאת: טל

הבנתי, אני מודה לך מאוד על התשובה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות