חשיפה קצרה לסיליקה/אבק שיש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/02/2022 | 07:13 | מאת: רויטל

שלום, אתמול עבדו אצלי בבית ועשו קצת חיתוכים בשיש (אבן קיסר/קוורץ), רציתי לראות מה עושים והתקרבתי למטבח ולשיש, למזלי הרע, משב רוח מהחלון שצמוד לשיש העיף עליי לכיוון הפנים אבקה לבנה של החיתוך של השיש, קראתי שזה נקרא סיליקה ושזה ממש לא בריא לנשימה ויכול לגרום למחלות ריאה שונות בעתיד, אני ממש מודאגת ולא יודעת מה לעשות, האם באמת ממקרה אחד יכול להיגרם נזק? האם הגוף מנקה את עצמו מהאבקה הזאת? יש לציין שהייתי עם מסכת קורונה KN95 אבל לצערי היא לא כיסתה לגמרי את האף. תודה

חשיפה לאבק מזיקי מסוכנת תמיד. יש אנשים שלא יקרה להם כלום ויש כאלה שיפגעו. לפעמים מספיק חשיפה מזדמנת אחת. ולצערנו בחיים נחשפים לאבק מזיק בכל מיני מקומות, כך שהפגיעה עלולה להצטבר. לאחר מעשה אין מה לעשות וגם אין מה לבדוק. הגוף לא מנקה את עצמו. קצת יוצא החוצה עם ליחה אבל מה שנשאר נשאר. לכן, משתמשים בציוד מגן אישי כמו שצריך. לא לכסות את האף משמעותו לא השתמשת בציוד מגן אישי.

04/02/2022 | 23:13 | מאת: רויטל

תודה ד"ר, הבגדים למכונת הכביסה כרגיל? יתנקו משאריות אבק סיליקה שאולי הגיעו אליהם? תודה

כן, כביסה רגילה אם עדין לא עשית כביסה, לכבס בנפרד מבגדים אחרים.

05/02/2022 | 21:51 | מאת: רויטל

הספקתי לכבס (תוכנית של שעתיים) ללא הפרדה מבגדים אחרים, מה המשמעות? האם לכבס בשנית? לאחר הכביסה, ניערתי חלק מהבגדים כשתליתי אותם לייבוש, יש עם זה בעיה? תודה רבה

משך הכביסה לא ממש משנה. צריך לכבס כך שהאבק ישטף עם המים לביוב. כללי כאשר אבק רטוב, החלקיקים גדולים יותר והיכולת שלהם לחדור למערכת הנשימה יורדת.לכן, התליה/ניעור לא ממש משנים כי, אם בכלל, מדובר באבק רטוב. בדרך כלל מעדיפים לכבס בנפרד כדי שאם ישאר אבק, הוא לא יעבור לבגדים נוספים. כאשר חשוב להדגיש הכל או כמעט הכל נשטף עם המים לביוב. במיוחד שמדובר בכמות לא גדולה מאוד. הרי אתם לא עובדים בתחום והבגדים לא ממש נספגו עם אבק הסיליקה. עובדים בתחום מכבסים הבגדים בעבודה או בנפרד מבגדי הבית.

07/02/2022 | 06:20 | מאת: רויטל

תודה רבה על התשובה המפורטת

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות