לק ג'ל-מגע לא מבוקר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/01/2022 | 21:50 | מאת: רינת

שלום וברכה דוקטור , היום לק הג'ל מאוד נפוץ , רוב הבנות משתמשות בו ואכן גם אני . יש לי שאלה כזו :לק הג'ל בדרך כלל מתייבש אך ורק במנורה המתאימה לו . אני רוצה לשאול אם כזו שעושה באה במגע עם החומר כאשר נקתה למשל מסביב הציפורן את השאריות הרטובות ואכן החומר היה לה על היד ואחר כך לאחר זמן מה נגעה באוכל או בדברים חיצוניים האם אמורה להיות בכך בעיה או סיכון ? בהנחה שהחומר כבר יבש אך ללא מכונה המיועדת לו אלא מהסביבה או שאכן צריך להזהר ? תודה רבה מראש ושבת שלום

27/01/2022 | 21:52 | מאת: רינת

ואכן לא מדברת על אופן חד פעמי אלא קבוע ..

קודם כל ממש לא כולן ולא רובן משתמשות בלק כזה או אחר. אם אתם משתמשות, כדאי לבדוק את ההרכב של החומרים והצבעים. יש יותר בטוחים ופחות בטוחים. ולא לגמרי הבנתי, מנקה את השאריות הגל הרטוב? היבש? יש סוגי ג'ל שונים, יש כאלה המצריכים שימוש בתאורה כדי ליצר את הפילם היבש. זה יקרה גם ללא התאורה, רק יקח הרבה זמן, והלק אז עלול להפגע ולא להראות יפה. יש ג'לים בהרכב שלא דורש את התאורה. פעם שנוצר הפילם, זה לא יותר מאשר חתיכת פלסטיק. הכמות קטנטנה. לבלוע לא כדאי כי יכול להכיל מתכות מסוכנות שמצטברות בגוף. מגע ביבש לא אמור להוות בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות