התחשמלות מכבל חשמל קרוע

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/01/2022 | 22:12 | מאת: דניאל

היי, מחשב ישן בעבודה מחובר לרב שקע עם מפסק. באתי לסדר את הכבלים, ולפני שהתעסקתי בחשמל אז כיביתי את המפסק ברב שקע ליתר בטחון. במהלך ההתעסקות עם הכבלים, גיליתי שהכבל של המחשב קרוע, והחוט כחול קטן שבתוכו גם קרוע, אני לא יודע אם נגעתי שם או לא אבל תאוריתית לפי מה שאני יודע, המפסק ברב שקע מכבה רק את הפאזה של הפלוס, לא? האם יכולתי להתחשמל?

במקום העבודה אם אתה לא חשמלאי אסור לך לעסוק/לטפל בנושא חשמל. לכן, יש חשמלאים שיודעים ומבינים מה מסוכן ומה בטוח. בלי לראות בפועל את החיבורים לא ניתן לענות חד משמעית אך אם החשמל מנותק ומערכת הניתוק תקינה, החשמל מנותק.

27/01/2022 | 18:18 | מאת: דניאללל

אם ברב שקע, המפסק סגור, בהנחה שהמפסק עובד, אפשרי להתחשמל בדרך כלשהי ממוצר או כבל שמחובר לרב שקע הנל?

להדגיש. כל פעולה בעבודה תתבצע רק על ידי חשמלאי ולא על ידי עובדים אחרים. יש בשוק הרבה מאוד מפצלים עם רכיבים שהאמינות והבטיחות שלהם מוטלת בספק. אם הכל ברמה גבוהה ואיכותי, אז כמו שנכתב בתשובה הקודמת, אם יש ניתוק מלא של אספקת החשמל על ידי המפסק לא אמורה להיות התחשמלות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות