פורמלדהיד וחומרים מזיקים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/01/2022 | 23:12 | מאת: שירן

שלום קראתי על הסיכון שיש בפורמלדהיד, ושהוא נמצא בכל מיני חפצים בבית, כגון רהיטים מעץ mdf. הבנתי שהפתרון הוא פשוט לאורר את הבית. יחד עם זאת קראתי באתר שמדבר על פורמלדהיד ,"והוא כותב שכאשר יש גשם ,או אובך זה גורם לפורמלדהיד לזהם את האוויר בבית יותר. ועל כך קצת לא מובן לי. האם הגשם והאובך גורמים לפורמלדהיד (או בכלל לכל החומרים האחרים המזיקים שבבית כגון ראדון ) להיות מזוהמים יותר? או שפשוט בגלל שלרוב לא פותחים חלון בגלל הגשם והאובך ולכן הפורמלדהיד (ושאר החומרים האחרים בבית שגם מזיקים ) נשארים תקועים בבית? 2) כמה נדרש לאוורר את הבית. אני מעריך שאין פה תשובה חד משמעית.אבל בערך? האם כל היום החלונות צריכים להיות פתוחים. או גם שעה שעתיים ביום זה בסדר? תודה רבה לך על העזרה.

בכל בית יש חומרים מסוכנים באוויר מכל החפצים שנמצאים בבית. ראדון, פורמאלדהיד ואחרים הנם גזים, ולכן, כאשר מאווררים את הבתים יש תחלופת אוויר וריכוז החומרים המסוכנים יורד. כמה לאוורר? כמה שאפשר, אין הגדרה. משתנה מבית לבית, גודל, חפצים, כיוונים ועוד. ההנחיה היא לאוורר. אפילו דקה יותר טוב מכלום. לכן, בחורף כאשר קר ובקיץ כאשר המזגן עובד מאווררים פחות, הריכוזים עולים והסיכון עולה, כפי שכתבת. כל חומר ההתנהגות שלו ורמת הסיכון שבו. ראדון ופורמאלדהיד שונים לגמרי, עדין, שניהם גזים ואוורור יעזור להוריד את הריכוז שלהם ושל חומרים אחרים הנמצאים באוויר הבית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות