ניסור מדף MDF בחדר השינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

31/12/2021 | 00:24 | מאת: מני

שלום רב, ניסרתי מדף MDF בחדר השינה . לאחר מכן נזכרתי כי ישנם אזהרות בנושא. שאבתי אבק מכל החדר. פתחתי חלונות בחדר למספר שעות. האם הסיכון של פעולה חד פעמית שכזו הוא משמעותי ? האם הריאות יוכלו להיפטר מהפסולת אשר נשמתי בזמן החיתוך ? תודה

02/01/2022 | 15:12 | מאת:

כפי שהפורום מדגיש שוב ושוב, חשוב לנהוג לפי כללי הזהירות מראש, כי ברהרבה מקרים לאחר מעשה יש מעט מאוד שניתן לעשות אם בכלל. לא כל MDF משחרר אבק מסוכן. תלוי בסוג. כולם עלולים לגרום להפרעה נשימתית אצל רגישים, ואנשים עם בעיות נשימה. בהנחה שהעץ קשה, ונשמת, לאחר מעשה אין מה לעשות. לשאוב נחמד. לאוורר לא ממש עוזר, אלה חלקיקים לא גזים. כן יש הנחיה לאוורר הבתים באופן קבוע כדי להמנע מעליה בריכוז גזים של חומרים מסוכנים המשתחררים לדוגמא מריהוט בתוך הבתים.