מדחום ללא כספית שנשבר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/12/2021 | 03:24 | מאת: נתי

היי נשבר לי מדחום של Life שהיה רשום עליו מדחום אקולוגי ללא כספית (כנראה מכיל גלינסטמאן לפי האתר של סופר פארם) , ראיתי שיצאו טיפות נוזל כסוף וניגבתי עם מגבון לח . האם יש סכנה? האם הניקוי שניקיתי מספיק?

נכון, יש בתוך מד החום חומר שהוא נוזל כסוף בטמפרטורת החדר. זה לא כספית. התהליך שביצעת בסדר.

26/12/2021 | 01:03 | מאת: נתי

אם במידה פספסתי טיפות קטנטנות שלא ראיתי יכול להזיק? וסתם לידע כללי מדוע כספית זו מתכת שכן יכולה להזיק אם נספגת לגופנו והסוג הנ"ל לא?(שמבדיקה זה גליום, בדיל ואונדיום). הרי גם כספית וגם המתכות הנ"ל לא חיוניות לגופנו, כמו ברזל למשל..

ככה זה. ממש לא כל החומרים נדרשים לתפקוד הגוף. להיפך. כספית, עופרת אלומיניום... מסוכנות לנו. אין לנו צורך בהם בגוף להיפך הם מצטברים וגורמים לפגיעות ולמחלות. גליום בדיל ואינדיום הגוף לא צריך אותם, הוא לא אוגר אותם והם יוצאים החוצה מהגוף. לא פספסת כי רואים את החומר, הוא לא שקוף.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות