ישיבה מול תנור חימום ספירלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/12/2021 | 10:57 | מאת: רועי

שלום, אתמול ישבתי במשך כשעתיים במפרסת בשעות הערב אצל קרובי משפחה, מולי במרחק של כמטר וחצי היה מונח על הרצפה תנור ספירלה גדול יחסית עם 3 גופי חימום גלויים, הרגשתי את החום הנעים בפנים, האם אין סיכון לעיניים (התנור היה בשדה הראיה) מהקרינה שמגיעה אליהם (Near IR)? תודה רבה

בדיוק כמו כל מקור חום.

05/12/2021 | 19:05 | מאת: רועי

העניין הוא שאין הנחיות לציבור לגבי מרחקים בטוחים מבחינת העיניים, האם במידה והחום שמרגישים בפנים הוא נעים בהכרח אומר שגם העיניים "בטוחות"? האם מטר וחצי מתנור גדול זה מספיק? אולי 2 מטר או 3 מטר? אני יודע שבגלל שגופי החום גלויים וזוהרים בכתום/אדום, יש יותר קרינה אינפרא אדום קרוב שכן מגיעה לרשתית. (בניגוד למקורות חום אחרים) תודה,

הפגיעה עלולה להיות בקרנית, עדשה, נוזל העין, רשתית כתלות באורך הגל, זמן חשיפה ומשתנים נוספים. הפגיעה היא של החימום. השמש עושה אותו הדבר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות