כוס מעושנת מורידה צבע?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/11/2021 | 06:31 | מאת: רוית

שלום, הייתי אצל חברים ושתיתי תה מכוס זכוכית שהחלק החיצוני שלה הוא אפור מעושן כזה עם קצת קישוטים, כוס שהביאו מאיזושהי מדינה ממזרח אירופה,ה פתאום שמתי לב שהאצבעות שלי נצבעו באפור כהה, נראה שהצביעה היא רק בחלק החיצוני של הכוס, אבל ברור שהשפתיים נוגעות בשני הצדדים, האם מדובר בעופרת מסוכנת שהכנסתי לגוף? אני נורא מודאגת כי הבנתי שזה חומר מאוד מסוכן לגוף שהוציאו מהחוק בישראל. תודה רבה

אין דרך לדעת בלי בדיקה במעבדה אם מדובר בעופרת או בסתם צבע באיכות נמוכה שיורד. גם אם מדובר בעופרת, מאחר שמדובר בכמות קטנה, לא תכנסי להרעלה. אז, הכמות הקטנה תצטבר עם שאר החומרים שמצטברים בגוף ממקורות שונים. לא, אין דרך לבדוק כמה הצטבר אם בכלל.

23/11/2021 | 18:27 | מאת: רוית

תודה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות