להסתכל על אור לייזר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/10/2021 | 02:16 | מאת: יעל

שלום חברת דייסון הוציאו שואב אבק אלחוטי חדש שיש בו תאורת לייזר ירוקה שמאירה ומראה אבק שקשה לראות. האם זה לא עלול להיות מסוכן להסתכל על אור לייזר כזה כמה פעמים בשבוע קבוע בשאיבה? הם לא מציינים לשים משקפי מגן. תודה רבה

החברה לא מפרסמת את המפרט של הלייזר, לכן לא ניתן לבדוק את הדברים באופן מלא. תשובה חד משמעית יהיה אפשר לתת רק לאחר בדיקה של מפרט הלייזר. בעיקרון, מנורה רגילה היתה עושה אותה הדבר, רק אז אי אפשר היה לגבות מחיר כזה גבוה כמו על "לייזר". מתוך מה שה"לייזר" מבצע העוצמה הנדרשת נמוכה מאוד, ולא אמורה להיות בעיה, ובודאי אין להם שום ענין לפגוע בראיה של כל מי שקונה את המכשיר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות