התייעצות לגבי מסיכות KN95

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/10/2021 | 18:12 | מאת: אסף

שלום, מאז תחילת המגיפה אני ומשפחתי עוטים מסיכות KN95 לבנות (זה לא N95 עם פילטר, אלא KN95). אנחנו קונים סוג מסויים של KN95 שכתוב עליו שהוא מאושר ע''י ה-FDA (כנראה הכוונה לאישור שהן מוכחות כיעילות מפני חלקיקים). למסיכות יש ריח נוראי ביותר- ריח שקשה להגדיר אותו אבל זה מזכיר ריח רחיף וחזק של חומר כימי כלשהו. חיפשתי באינטרנט למה למסכות KN95 יש ריח חריף של חומר כימי, והגעתי לכתבה של אוניברסיטה מאנגליה שטוענת שחקרה את הנושא, ושרוב המסיכות מיוצרות ללא כל פיקוח, ושרובן מכילות רמות גבוהות של מזהמים כולל עופרת ונחושת וחלקיקי פלסטיק קטנים. שאלותיי אליך הן: א. על המסיכות שאנחנו קונים לא כתוב שום דבר על האריזה, לא כתובים הרכיבים ולא כלום- איך אפשר לדעת אם הן מכילות חלקיקים רעילים ומסוכנים? ב. העובדה שהן בעלות ריח נוראי וחריף, שמתנדף רק אחרי 3-4 שעות (אם מוציאים אותה מחוץ לניילון ונותנים לה להתאוורר)- מעיד שהן מכילות חומרים רעילים ולא מומלצים?

יש הרבה מאוד מסכות איכותיות, לא חובה להצמד למסכות שאינן נעימות, או שאינן מספקות מידע בסיסי. בשום מקרה לא נדרש לפרט את הדברים, ו... אין תקן מחייב למסכות לגורמים ביולוגיים, זה שכתוב מבאישור FDA... ממש לא אומר שכך הוא. לשאלותיך ריח רע איננו מחייב שיהיה מסוכן, יש גם ללא ריח ועלול להיות עם חומר מסוכן. זה שהריח לא נעים גם אם לא מסוכן, לא ברור למה להחשף אליו. לקבוע אם מסוכן או לאו יש לבצע בדיקות מעבדה. הפורום לא נותן יעוץ אלא עונה לשאלות. החלטה איך לפעול בכל זמן הוא של האנשים. קונספירציות אינן בתחום הפעילות של הפורום. מה שכתבת הנו קונספירציה מזעזעת שאנחנו לא נגיב עליה בכלל.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות