ארובת אסבסט בשירותים בתוך הבית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/10/2021 | 00:07 | מאת: איש מודאג

שלום רב שמתי לב היום כי בדירה שאנו שוכרים יש צינור אסבסט שיוצא מהגג לאוורור. מאין ארובה. הצינור נמצא בבוידם שמעל השירותים הצמודים לחדר השינה. מהסתכלות ראשונית נראה שלם ולא פגוע. אנחנו גרים כאן חודש בערך ואני מאוד חושש להמשיך לגור בדירה ומכך שישתחררו סיבים לאוויר וננשום אותם. יש לנו גם ילדות קטנות. מאז שעברנו אני מרגיש מידי פעם עקצוצים בעור ללא סימנים האם זה גם יכול להתקשר לסיבי אסבסט? אשמח לשמוע מה דעתך. תודה רבה

עקצוצים לא מאסבסט. אולי מדברים אחרים בבית, בסביבה, בעבודה, או מחשש. אם בטוח שמדובר בצינור אסבסט, כי יש הרבה שרק נראים, תזמין איש מקצוע שיש לו אישור המשרד להגנת הסביבה לטיפול באסבסט שיתן לך חוות דעת.

07/10/2021 | 19:54 | מאת: איש

תודה רבה על תשובתך, שלחתי צילום של הצינור לאיש מקצוע שאישר שאכן מדובר באסבסט, אשמח לדעת האם הצינור יכול לפזר סיבים בצורה ספונטנית לאוויר הבית או שזה מתרחש רק כשנוגעים בו ישירות? האם הסיבים עלולים להיתפס בבגדים ובכלי המיטה שלנו? אני מאוד חושש וחושב לעבור בית. אנחנו גרים בבית הזה חודש בערך, האם חשיפה כזו עלולה לסכן את הילדות שלנו?

מעניין שקבע על סמך תמונה. אם הוא איש מקצוע אז הוא בודאי גם נתן לך מידע איך לפעול. ההחלטה שלך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות