ספה חדשה שהגיעה עם ריח תמוה (מזכיר אקונומיקה/מסיר שומנים/ריסוס מבושם

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/09/2021 | 21:20 | מאת: מישהי

ספה חדשה (בהזמנה) הגיעה במהירות אך עם ריח ותחושה מטרידה של דטרגנט (מזכיר מסיר שומנים/חומר ניקוי/ריסוס מבושם כלשהו) מה זה יכול להיות? האם יתנדף לאחר תקופה ולא יהווה סיכון? יש איך לבדוק את העניין (לא נראה לי שהספק יודה שהשתמש בחומר לא טוב)

ריח איננו מדד להיות חומר מסוכן או לאו. גם התיאור של הריח הוא מכל מיני כיוונים שאין ביניהם קשר. בלי לדעת מה החומרים אין שום דרך לענות על השאלה.

30/09/2021 | 14:46 | מאת: מישהי

הספק מתעלם כמובן. פנינו לכמה מעבדות והן לא מתעסקות בזה.

שוב, ריח לא בהכרח שמדובר בחומר מסוכן. גם הגדרת הריח שלכם היא בכיוונים שונים שלא נותנים אפילו כיוון. אפשר לדעת מהו כל חומר אם עושים מספיק בדיקות לזיהוי. אם אין מידע מקדים יש לבצע עשרות רבות של בדיקות ואפילו יותר, והעלויות של כל בדיקה מאות שקלים. בהנחה שלא תממנו בדיקות בשווי מספר רב של מיטות, אז המעבדות אומרות שאינן מבצעות בדיקות מעין אלה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות