רעש ואורות בדיסקוטקים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/02/2005 | 10:58 | מאת: יעל כהן

הייתי רוצה לדעת אם ישנה סכנה לשמיעה מהרעש של המוסיקה בדיסקוטקים וכן מהאורות והשימוש בקרני לייזר.

19/02/2005 | 19:20 | מאת: איתן חנני

שלום יעל, יש סכנה לפגיעה במידה ועוצמת הרעש עוברת גבול עליון מסויים (85 DB) לתקופת זמן (משך הזמן תלוי בתדירות הרעש, התדירות (לצורך ההסבר בלבד) היא הויברציה שהרעש יוצר). נזק במערכת השמיעה כתוצאה מפגיעת רעש (עוצמה ותדירות) אינו הפיך ואינו ניתן לשיקום ולכן יש להימנע מפגיעה שכזו. בפקודות הבטיחות ובחוקי התכנון והבנייה מופיע דרישה להתקנת התקן אשר מנתק את הרמקולים מעל גבול מסויים. לצערנו מועדונים ודיסקוטקים אינם מתקינים או שמתקינים לצורך רישוי המקום ולאחרי זה מנתקים את ההתקן. יש גם סכנה של פגיעה כתוצאה מקרינה ישירה של קרני לייזר, בעקבות מקרה שקרה לפני כשנה הוחמרו דרישות התקינה ליבוא מכשירים שכאלה ואופן התקנתם במועדונים. לידיעתך למרות שלא שאלת, יש גם סכנה בשימוש של אפקטים פירוטכניים - אותן "מזרקות" זיקוקין בחתונות ואירועים. ישנם כאלה (שעלותן יקרה יותר) אשר מיועדים לשימוש באולמות סגורים להבדיל מכאלה (שעלותן זולה מאוד) שמיועדים לשימוש בתנאי חוץ, ההבדלים הם בחומרים אשר מייצרים בזמן דליקתם את האפקט אך פולטים גזים מסרטנים.. וכך מחוסר ידיעה ומתוך רצון המפיק / המפעיל להרוויח יותר מקבלים בני הזוג מנת חומרים מסרטנים בזמן שהם פוסעים לעבר החופה בשדרת האפקטים הפירוטכניים. חשוב לדרוש זאת בזמן ההזמנה שימוש באפקטים שעברו בדיקת מכון התקנים (הספק יציג אישור בדיקה שהוצא בזמן היבוא לארץ) ולוודא לפני ההתקנה שרשום עליהם לשימוש חיצוני או לשימוש באולמות (יש דרישת סימון).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות