נוזל קירור לרכב אתילן גליקול

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/08/2021 | 14:21 | מאת: נתנאל

היי היה לי בבגאז׳ ברכב מיכל נוזל קירור ורוד שנקנה בתחנת דלק פז שמכיל את החומר אתילן גליקול. המיכל היה בתוך בשקית אך כעבור זמן מה ראיתי שהשקית רטובה קצת מהחומר כנראה טפטף (למרות שהפקק היה סגור). ובמהלך הנסיעה כנראה שהמיכל יצא מהשקית השאלה שלי במידה ונגע טיפות של החומר בשטיח של הבאגז׳ מה הסיכון כאן? האם הוא מתייבש ולא מהווה סכנה? האם יהיה יותר לשים שקיות של קניות למשל? כי קראתי שהחומר הזה מאוד רעיל ולא מסיס.

לא יודעת היכן קראת שמאוד רעיל ולא מסיס ועוד כל מיני דברים שכתבת, אך,ממש לא מדוייק. החומר רעיל בבליעה, לכן הצבע ורוד שלא לטעות ולחשוב שזה מים. החומר לא נעים במגע בידיים ובעיניים. אם נוגע שוטפים עם מים! מעבר לזה... לא צריך לשמור בתא המטען, אפשר לשמור בבית וכאשר רוצים להשתמש להוריד לאוטו. אין בעיה לשים ליד שקיות של קניות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות