צבע נגד ראדון בממ"ד האם בעייתי?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/07/2021 | 20:06 | מאת: יעל

שלום, יש לי אסתמה קשה. הדירה שלי כרגע בשיפוץ והבנתי שיש לנירלט צבע נגד ראדון שזה 3 שכבות של כמה חומרים שמורידות את פליטת הראדון ב 90 אחוזים. השיפוצניק היום אמר שהוא צריך להשתמש בהרבה טרפנטין ושהצבע וכל שלהי העבודה מכילים כימיקלים חזקים ושיהיה ריח חזק בדירה. מבחינה הזאת אין בעיה הכניסה לדירה רק עוד חודשיים, אך תהיתי האם ייתכן שהצבע המיוחד הזה מכיל כימיקלים שיפלטו לאוויר כל הזמן גם אם לא יהיה ריח? האם אולי זאת טעות ועדיף להגיד לו לצבוע בצבע רגיל? בנוסף יש בחדר ארון הזהה והוא אמר שהם ינסו לשים בו סבונים כדי להוציא את הריח. תודה רבה

הצבע לא מוריד פליטה של ראדון אלא מונע יציאה שלו מהקירות והרצפה לחלל החדר. וגם זה לא באופן מלא, ויש לוודא בבדיקות קודם כל שבכלל נדרש ואם כן, שבוצע כנדרש. אין מידע מה ההרכב של הצבע ולכן לא ניתן להתיחס. אוורור הבית (במיוחד לאנשים עם אלרגיות) חשוב ביותר, ואז הראדון יוצא החוצה. סבונים להוציא הריח?? באמת?? כמובן שההחלטה על דרך הפעולה היא שלך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות