חשש מחומרים מסוכנים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/07/2021 | 21:58 | מאת: בהמשך לשאלות הפורמאלדהיד

בהמשך לשאלות הנוגעות לפורמאלדהיד, רוצה לרכוש גם ספה.. הסתכלתי קצת ברכיבים מאיקאה. אז חוץ מmdf וחומרי עץ פולטי פורמאלדהיד, ראיתי שיש גם - פוליפרופילן,

20/07/2021 | 22:01 | מאת: חשש מחומרים

נקטע באמצע. יש גם פוליפרופילן, קצף פוליאורתן (ראיתי שיש גם רגיל וגם גמיש במיוחד/קר, וגם ספוג זיכרון מקצף פוליאורתן..) חומרים אלו - יש להם סיכון מסוים? נדרש להימנע באופן מוחלט?

יש הרבה מאוד חומרים בכל מוצר. נתמקד לרגע בפוליאוריתן - מניחה שיש לך ולבני המשפחה נעלי ספורט, והסוליה בהרבה מהמקרים היא פוליאוריתן. והחלק הפנימי של הנעל יוצרת זכרון של מבנה הרגל מפוליאוריתן. ויש גם כריות שינה כאלה, ועוד מאות מוצרים שמכילים פוליאוריתן. סביר גם שבכל משקוף בבית יש לך פוליאוריתן. חלילה אם תהיה שריפה אז מסוכן מאוד, אחרת, חומר סביר לגמרי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות