מצלמת זיהוי רכבים ביציאה מחניון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/07/2021 | 10:03 | מאת: דביר

שלום, אתמול כשהגעתי לשער יציאה מחניון, המכשיר לא זיהה את הרכב בנסיון הראשון (שילמתי מראש), ניסיתי להתרחק ולהתקרב עם הרכב מהמצלמה ותוך כדי הסתכלתי עליה זמן יחסית ממושך (בסוף היא זיהתה את הרכב ופתחה את השער), לא חשבתי על זה יותר מדי אבל הבנתי שהמצלמות האלה מכילות גם נורות אינפרא אדום להארה בשעות החשיכה, האם מבט ישיר לנורות האלה יכול לגרום לפגיעה בעין? הבנתי שיש גם נורות כאלה שהן חזקות ולא רצוי להביט עליהן כשפועלות. תודה

אם היה פוגע לך בעיניים היית מרגיש. חזקות? למה? מרחק של סביבות מטר לראות מכונית? לא חזקות, ולא בכיוון. וגם אם נניח לצורך השאלה שהן "חזקות" הקרן לא בכיוון העיניים! בכיוון מספר המכונית, למטה, קרוב למשטח הרצפה.

05/07/2021 | 06:33 | מאת: דביר

ברור לי שהאור לא מופנה לכיוון העינים אבל אם אני מביט לכיוון הנורות והן "בהירות" מספיק, יכול להיגרם נזק של חום של נקודות הנורות בשדה הראיה. (שוב, בהנחה שאלה לדים חזקים באמת)

גם אם זה לדים חזקים מאוד! מקסימום סינוור, שלא היה, והמנורות לא בכיוון העיניים, וגם הן לא בעוצמה גבוהה. אין צורך, סתם בזבוז להשתמש במנורות בעוצמה גבוהה למרחקים קטנים. וגם אם כן והרי לא, אבל גם אם כן... אם היו נגרמות פגיעות היית מרגיש מיד. נראה לך שהחניונים רוצים תביעות על פגיעות בעיניים? נראה לך שהמדינה רוצה אנשים עם פגיעות עיניים? נראה לך שאנשים היו מסכימים לדבר כזה אם נפגעים חופשי? להפעיל קצת הגיון בריא.

05/07/2021 | 16:06 | מאת: דביר

צודקת, תודה על המענה המפורט.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות