רעש אולטרסוני בעצמה גבוהה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/06/2021 | 20:24 | מאת: אלי

שלום, רציתי לשאול, האם מעבר בסמוך למרחיק מכרסמים אולטרסוני יכול לעשות נזק? הבנתי שיש מכשירים כאלה (תעשייתיים) שמגיעים לעוצמות של עד 130 דציבל והרי לא שומעים אותם, זה לא מאוד מסוכן? תודה

יש אנשים רגישים והדבר עלול לגרום להם אי נוחות מסויימת. אנשים רגילים לא ממש בעיה, אלא אם תחליט ממש להצמיד את המכשיר לגוף שלך, בסמוך לאזניים. לעבור ליד המכשיר לא אמור לפגוע. רוב המכשירים פולטים רעש בעוצמה המותרת לאנשים, אבל לא כולם. התחום פרוץ, וגם האפקטיביות של המכשירים להרחקת מכרסמים מוגבלת אם בכלל.

28/06/2021 | 08:06 | מאת: אלי

כלומר מעבר קצר בקרבת מכשיר כזה (מן הסתם לא בצמוד למכשיר אבל 2-3 מטר זה ריאלי) לא אמור להיות בעיה? (גם אם המכשיר פולט ~130 דציבל) תודה

אם אין לך רגישות מיוחדת אפילו לא תבחין שעברת ליד מכשיר כזה הרעש שיש לנו בסביבת הקיום גבוהה מאוד, והפגיעה מצטברת. אם לדעתך יש בעיה אפשר לפנות ליחידה להגנת הסביבה ברשות המקומית שיגיעו לבצע בדיקה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות