ניקוי משטח בחדר ללא חלונות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/06/2021 | 23:23 | מאת: יצחק

שלום, ניקיתי שולחן בחדר ללא חלונות, ריססתי מספר לחיצות מחומר ניקוי פופולרי (מניח שאסור לרשום את שם המוצר) רשום עליו, "מכיל: פחות מ-5% חומר אניוני, אלכוהול, בושם. מחסל 99.9% מהחיידקים, מותר למגע עם משטחי מזון, לא נדרוש לשטוף לאחר השימוש." האם יש איזושהי בעיה נשימתית עם החומר הזה למספר דקות? (אין חלונות שאפשר לפתוח בחדר) תודה רבה

חבל שלא מדייקים בפעילות המוצרים, אבל כנראה זה מה שאנשים רוצים. בעיקרון אם אין אוורור לא משתמשים בחומרים מסוכנים, לא דקה ולא מספר דקות. החומר המסוכן שיש בתכשיר הנו אלכוהול. לא בריא לנשום אדי אלכוהול לריאות (מערכת העיכול סיפור אחר). אבל, זה להחלטתך. מקום שאין בו החלפות אוויר מאולצות או ישירות לא משתמשים בחומרים מסוכנים ללא הגנה על מערכת הנשימה.

27/06/2021 | 06:36 | מאת: יצחק

זה בדיוק העניין, לא מופיעה שום אזהרה/הנחייה על גבי המוצר בהקשר של אוורור או שאיפה. הוא גם לא נתפס כחומר מסוכן (מותר למגע עם משטחי מזון, לא נדרש לשטוף וכו'). האם יש כמות גדולה של אלכוהול במספר התזות? האם הייתי מרגיש במידה ושאפתי כמות בעייתית? תודה רבה

זו הבעיה היחידה שיש לך עם המידע שכתוב על התווית? מה זאת אומרת לא נתפס כחומר מסוכן? יש בזה אלכוהול = חומר מסוכן. זה שמותר לאכול אותו, לא אומר שלא מסוכן. זה שאפשר לנקות איתו לא אומר שלא מסוכן. נשימתית, לעיניים ולעור. אלכוהול מתנדף, נמצא גם באלכוג'ל החביב כל כך על אנשים. להבדיל סיכון נשימתי אינו סיכון בבליעה. הפגיעה יכולה להיות אקוטית שמיד מרגישים לא טוב, והפגיעה לטווח ארוך... אין דרך לדעת מראש ולאף אחד אין ביטוח, לכן נמנעים מחשיפה שלא לצורך לחומרים מסוכנים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות