בהמשך לשאלתי על עבודות האסבסט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/06/2021 | 19:51 | מאת: מנחם יובל

שלום, בהמשך לשאלתי על עבודות עם טרקטורים בואדי בו יש חתיכות אסבסט-צמנט באדמה (כ 200 מטר מהבית, וכ 30 מטר יותר נמוך מביתי). פניתי לעירייה והם אכן אישרו שיש חתיכות אסבסט (שרידים קבורים של מעברות), וכי הם הצמידו לחברה המבצעת מומחה אסבסט (החברה לא שמחה על כך). יחד עם זאת, ראיתי כי הם עשו עבודת אדמה מבלי להרטיב קודם את הקרקע. התייעצתי עם מומחה (שסרק פעם את הואדי) והוא טען שאם הטרקטורים יוצרים אבק זה מחדל, יחד עם זאת הוא טען שגם במצב של עבודה, מרחק הבטיחות הוא 50 מטר (לא יודע איך הרוח נכנסת למשוואה). אם אני רוצה להיות על הצד הבטוח (גם ככה אנחנו עוברים שכונה בעוד חודש וחצי) ולסגור חלונות במשך כל שעות היום - האם זה נחשב בטוח (יחסית) לפתוח חלונות ולאוורר בשעות הערב? (כ 3 שעות אחרי שהסתיימו העבודות) יש רוחות מדי פעם וזה שטח ענק פתוח, ניתן להניח שתוך כמה שעות מסיום העבודה האוויר מתנקה? (יחסית). תודה, מנחם

ובהמשך לתשובותי אז, אפשר לדבר עם העיריה והיא אפילו עושה דברים כנדרש. אין דרך לענות על שאלות שלך בלי לבצע מדידות ובדיקות בפועל. כל מקום שונה. כיווני רוח עוצמות רוח, לחות... ועוד משתנים. לגבי לפתוח חלונות, גם תלוי בהרבה משתנים, בלי למדוד מה יש באוויר לא ניתן לתת תשובה מקצועית.

21/06/2021 | 22:13 | מאת: מנחם יובל

תודה רבה, לגבי העירייה, פניתי והם אמרו שהם הצמידו לעבודות מומחה בטיחות אסבסט. שאלתי האם זה יתכן שחברת הבנייה תנסה לדחוק את אחראי הבטיחות הצידה, והם טענו שלא. יחד עם זאת, עדיין קיים בי חשש שהשיקול הכלכלי לנגד עיניהם והם לא מקפידים. בנוגע לחלונות – אי אפשר לומר שסגירת החלונות בזמן העבודות ופתיחה רק בערב (כמה שעות אח"כ) מפחיתה את הסיכון? כלומר, אני מבין שאי אפשר לומר שהאוויר נקי בלי בדיקות (גם בערב), אני פשוט עוזב עוד חודש וקצת ומנסה לעשות מה שביכולתי בכדי להוריד את הסיכון למינימום. תודה, מנחם

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות