לייזר קלאס 2 ממרחק קרוב

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/06/2021 | 09:43 | מאת: משה

שלום, אתמול רציתי לבדוק שמצביע לייזר תקין לפני הרצאה, כיוונתי אותו לכיוון קופסת פלסטיק אפורה שהייתה מונחת מולי, קצת הצידה, מה שכן, הקופסה הייתה קרובה יחסית, על המצביע רשום "CLASS 2", האם יש איזשהו סיכון ממבט לנקודה האדומה של לייזר כזה המוקרן על אוביקט קרוב? תודה

כל זמן שהמשטח אליו כיוונת איננו עדשה מרכזת לא אמורה להיות בעיה כאשר מדובר בלייזר קבוצת סיכון 2. חשוב וצריך להזהר תמיד. ובעתיד כאשר תבדוק אם מצביע הלייזר עובד לכוון למשטח לא מבריק.

17/06/2021 | 17:39 | מאת: משה

תודה לך, המשטח לא היה מבריק, קופסת פלסטיק בצבע אפור מט שהייתה מונחת על קצה השולחן, כחצי מטר ממני, חששתי שאולי זה מרחק קצר מדי, אפילו ללייזר כזה.

לייזר קבוצה 1 וקבוצה 2 הם סיכון נמוך ביותר בחשיפה ישירה ובהחזרה, בהנחה שאמנם זה לייזר קבוצה 2, ולכן להזהר ממשטחים מבריקים שאינם בעיה בלייזר שהוא חד-משמעית קבוצה 2. המרחק שתארת גדול למדי ללייזר קבוצה 2 המסוכן בחשיפה ישירה (בשום מקרה ובשום מצב אין לכוון את הקרן ישירות לעין) וכאשר מעבירים הקרן דרך עדשה מרכזת, לא המצב שתארת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות