בהמשך לשאלה הקודמת....

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/06/2021 | 20:36 | מאת: שני

היי, קראתי היום הרבה בפורום הזה והופתעתי לגלות שאת מזהירה מאוד מפני כלור ואקונומיקה. כלור זה מה ששמים בבריכה או חומר אחר? איפה הוא נמצא? אקונומיקה? למה היא כל כך מסוכנת?? הסיכון הוא לריאות או בכלל לעוד איברים? יש גם חומרי ניקוי לשירותים, החזקים הללו של כימגת. הם מסוכנים באותה מידה או יותר מאוקונומיקה? מה בעיניך יותר מסוכן לאישה הרה, להיחשף לאדי אקונומיקה או חומרי הדברה?? אלה דברים מאוד חדשים לי שלא ידעתי שיכולים להיות מסוכנים. לפי מה שקראתי בתגובות קודמות שלך, את נחרדת הרבה יותר מאוקונומיקה מאשר חומרי הדברה!! איך זה הגיוני, אם אקונומיקה אפשר לקנות בכל סופר ואילו חומרי הדברה צריך לעבור הסמכות ולימודים ורשיונות וכל כך הרבה הזהרות לגביהם?!! והינם מקוטלגים כחומרים קרציגוניים . אשמח מאוד להבין ולהשכיל. תודה!

להסביר הכל ולדעת כאשר מדובר בחומרים מסוכנים מתוך פורום לא ממש סביר. אקונומיקה וחומצות שרותים מסוכנים יותר מחומרי ההדברה לשימוש ביתי. מה לעשות שהציבור מעדיף לפחד מדברים מסויימים ולא מאלה שמסוכנים לו יותר, העיקר לנקות את הבית עם חומרים שיש בהם סיכון גבוה, כולל החלשה של המערכת החיסונית ומחלות נלוות. נכון שלא כולם, אבל מראש לא יודעים מי יפגע, לדעתי עדיף לא להשתמש אלא באין ברירה.. מאקונומיקה אפשר להפגע מאוד, עד מצב של מוות, ויסורים קשים. כך גם חומצות לשימוש ביתי וחומרים לפתיחת סתימות (מסוכנים מאוד, רק אופן שימוש שונה). חומרי הדברה ביתיים לא מסוכנים לנשים בהריון יותר מאשר לשאר האוכלוסיה, והסיכוי להרעלה קשה בשימוש לפי המוגדר לא סביר. במקרה שקיים סיכון לנשים בהריון, הדבר יהיה כתוב על גבי תווית האריזה. אקונומיקה, הרעלה ופגיעה מחומרים אלה יגרמו לך פגיעה, ואם את לא תוכל לתפקד, אז העובר יהיה בבעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות