פינוי אדמה מלאה באסבסט, מרחק בטיחות.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/06/2021 | 18:06 | מאת: מנחם יובל

שלום, אנחנו גרים ליד ואדי בו היו מבני אסבסט שנקברו מתחת לאדמה בשנות ה 80. באזור התחילו לאחרונה לבנות מבנה, ולצורך עבודות תשתית, הביאו דחפורים שהוציאו חלק מהאדמה שם ובכך חשפו חתיכות אסבסט ישנות (אמור להיות שם בעיקר צמנט, אבל מי יודע). הרוב הגדול של העבודה היא על המבנה החדש, ולא הוצאת אדמה, אבל זה קורה מדי פעם. בזמנו התייעצתי עם מישהו שעובד בבטיחות והוא אמר שלעבור ליד חתיכות כאלו כשלא נוגעים בהן (אפילו ברוח קלה) אמור להיות בסדר, אבל להיות ליד טרקטור שמרים אדמה עם חתיכות זה סיפור אחר. אנחנו נמצאים במרחק של 220 מטר מהאתר, אנחנו כ 30 מטר גבוה יותר (הוא בתוך עמק כאמור) ויש בניין גדול ביננו לבין האתר, בנוסף, יש רוחות מדי פעם. מכיוון שאנחנו עובדים מהבית, אני בעד לסגור את החלונות במהלך היום ולאוורר בערב (אחרי שפסקו העבודות) ואשתי חושבת שזו הגזמה ועדיף לאוורר את הבית במהלך היום. כמו-כן, אם לא היינו במהלך היום בבית והחלון נשאר פתוח, האם כדאי לתת לבית להתאוורר (בערב) לפני שנכנסים אליו, מחשש לסיבים שנכלאו שם? אשמח לחוות דעת. תודה, מנחם

תפנו לעיריה/רשות מקומית ותבדקו האם יש רשיון לבצע את החפירה/פינוי אם לא יענו אפשר לפנות למשרד להגנת הסביבה. אולי הכל תקין ואין בעיה בכלל. ואם יש נחמד שהרשויות תהיינה מעורבות. ולא נכנסת בן בני זוג, אתה צודק קצת והיא גם כן. אסבסט הוא חלקיקים לכן, בזמן העבודה, אם אמנם זה אסבסט, כדאי שהחלונות יהיו סגורים. לפתוח לאוורר לא יעזור לסיבי אסבסט, אם זה אסבסט ואם הגיעו אליכם בכלל, רק שאיבה או ניקוי רטוב.

10/06/2021 | 13:46 | מאת: מנחם יובל

תודה רבה, אני בספק שלעיריה אכפת (מנסיון עבר). במידה ומפנים אדמה עם שברי אסבסט (ויש שם בודאות) עד כמה סביר שיש סיכון משמעותי בהתחשב במרחק והפרשי הגובה? ועד כמה הנזק יכול להיות משמעותי בהנחה שאנחנו עוברים בעוד חודשיים? תודה, מנחם

עדין בחובתם לספק מידע, או אפשר לפנות למשרד להגנת הסביבה. כל השאלות הן תאורטיות על בסיס אין מידע. גם אם זה אסבסט צמנט לא בהכרח ישחרר סיבים. רציני? בלי לבצע מדידות בפועל? באוויר ככה לענות על שאלות כאלה? אין שום דרך לענות על השאלה שלך. בלי בדיקות בפועל. אם היתה תשובה לשאלה אפשר היה לדעת איך להתגונן. אפשר לגור 20 שנה ליד ועם אסבסט ולא יקרה כלום, ואפשר לנשום פעם אחת ולחלות. לכן נמנעים מחשיפה שלא לצורך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות