בלון הליום שהתפוצץ

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/05/2021 | 13:21 | מאת: נעמי

קשרתי לעגלה של בת השנתיים בלון הליום גדול. הבת הגדולה הצליחה לפוצץ אותו והאוויר החל לצאת ממנו. זה קרה בסלון הבית, כשבת השנתיים ישנה בעגלה מתחת לבלון שהתפוצץ, ובחדר עוד 3 ילדים קטנים. כשראיתי את הבלון מחורר והאוויר יוצא ממנו הוצאתי אותו למרפסת וקשרתי לשם כדי שהגז לא יתפזר בתוך הבית. יצאנו לאחר מספר דקות מהבית. האם יש סכנה בשאיפה של ההליום שיצא מהבלון? האם ההליום נשאר בחדר או שהוא מתנדף במהירות (השארתי חצי חלון פתוח)? כמובן אף אחד לא שאף מתוך הבלון, אני שואלת מה קורה כשהבלון מתפוצץ והגז יוצא ומתפזר בחדר

אולי החומר הכי נחמד שיש. כל התהליך היה מיותר, אפשר היה להשאר בבית ולא היה צריך לצאת החוצה. אין בעיה בריאותית בנשימה של הליום בכמות אפסית שיש בבלון בחלל פתוח כמו חדר שיש בו אוויר. בנשימה ישירה של ההליום מקסימום הקול משתנה למספר דקות לקול צפצפני.

19/05/2021 | 19:55 | מאת: נעמי

תודה על התשובה, וכמובן לא עזבנו את הבית בגלל המקרה, היינו בדרך החוצה, אבל טוב לדעת

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות