שיוף אדני רכבת ושאיפתם

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/05/2021 | 18:52 | מאת: שיוף אדני רכבת

ד"ר ורד תודה על תשןבתך. שאודה כי הלחיצה אותי. האם יש טיפול מונע לאור החשש ששאפתי את שיוף אדני הרכבת??? האם יש צורך להיבדק רפואית? האם איטום אדני הרכבת בצבע לכה מועיל??? מבירור שערכתי האדנים הגיעו מחו"ל למשתלה ועברו בדיקת פיטוסריה בלבד ואישור משרד החקלאות. אודה לתשובתך.

מה רצית שלא אענה לך את האמת? שסתם ארגיע ואגיד שיהיה בסדר? מסוכן. באירופה ובארה"ב אסור למכור אדני רכבת. וכפי שכבר עניתי, אין דרך לבדוק עכשיו שום דבר. רוב החומרים המסוכנים אין להם בדיקות רפואיות לזיהוי חשיפה או פגיעה. זו הבעיה. לכן לא נחשפים לגורמים מסוכנים שאין הכרח להחשף אליהם. ו... אם אלה אדני רכבת אמיתיים, הם ממשיכי להוות גורם סיכון בגינה. אנשים חושבים רק על המידי, מה שרואים ומריחים עכשיו, אירוע של חשיפה עכשיו. לחומרים מסוכנים המשמשים לשימור אדני רכבת, כדוגמא, יש השפעה לטווח ארוך - השפעה כרונית כולל מחלות קשות. הדרך היחידה להמנע. נכון שלא כולם נפגעים, אבל מאחר שלא יודעים מי עלול להפגע ומי לא כל האנשים צריכים להמנע מחשיפה שלא לצורך. מה תעשה בסופו של דבר זו החלטה שלך. אפשרות שאולי לא חשבת עליה היא לפנות אותם מהבית... כפסולת חומרים מסוכנים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות