דירת מרתף-ראדון......

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/05/2021 | 23:21 | מאת: דני

שלום וברכה,האם יש חשש להצטברות של גז ראדון במרתף? ישנם חלונות אך הם גבוהים יחסית, וכן לא בכל הבית יש חלונות.

קודם תבדוק שיש לכם בכלל ראדון ברמה גבוהה מהמותר במרתף. תלוי באזור בארץ ובקרקע. תמיד לאוורר. מדובר בגז, אם יש לו פתח הוא יצא. ואם הבדיקה תראה ראדון גבוה תמיד אפשר להוסיף אוורר מאולץ.

14/05/2021 | 11:34 | מאת: דני

תודה על התשובה.קראתי באינטרנט שברגע שהחדר לא היה מאורר זמן מה ,הראדון נדבק לאבק, ואז נהיה סיפור להוציא אותו מהחדר, האם זה נכון, שברגע שהארדון נדבק לאבק אז גם אם נעשה אורור ,הראדון לא ייצא, ולכן צריך רק שואב אבק, או שטיפה?

14/05/2021 | 11:40 | מאת: דני

* שטיפה לא ראיתי שכתוב. אני שואל האם שטיפה גם עוזרת? ובכלל האם לאוורר את החדר אחרי שהראדון נצמד לאבק, האם זה מספיק? תודה מראש

קודם תבדוק אם אתה בכלל על קרקע ראדון. ראדון הוא גז, הוא יצא החוצה. גם אם יש מגע זמני עם אבק, כמו שיש בכל מקום, לא יותר במרתף בהשוואה למקומות אחרים, זה לא חריג ולא מיוחד, ולא משנה את ההתנהלות שלנו. מדובר על רמה קטנה וזניחה שלא ישנה אם תנקה או לא תנקה. תמיד יש אבק באוויר גם אם אתה לא רואה אותו ומה שתנקה הוא רק מה שרואים. ותמיד צריך לאוורר. גם חלקיקי אבק מרחפים יצאו חלקם החוצה באוורור. גם הראדון יצא החוצה. אבק וראדון דבר שממש לא נלקח בחשבון בנושא אוורור, רק לאוורר, אין דרך אחרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות