מגורים בקרבת מפעל מצרפלס

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/04/2021 | 23:20 | מאת: ליטב

שלום רב עתידים לרכוש דירה ליד קיבוץ מצר. הרחוב שהדירה ממוקמת נמצא קצת מעל קילומטר מהמפעל שמייצר צינורות השקייה (מפעל מצרפלס )ממה שיצא לי להבין זה מפעל ידידותי לסביבה ולא מהווה בעית זיהום ..משתמשים בפוליאתילן האם במרחק של קילומטר יש בעיה ?! )אגב ראיתי במפת גוב שאכן יש פליטת מזהמים ממפעל ברקאי ומענית...וממפעל מצרפלס לא מצוין שיש פליטת מזהמים .אשמח לקצת מידע.

04/04/2021 | 00:17 | מאת: ליטב

עפ"י מפת גוב יש המון בתים בקיבוץ שממש קרובים למפעל הזה...100 מטר וגם פחות...

כדי לתת תשובה על שאלה כזו יש לבצע מדידות רבות וחישובים מורכבים. אין כלל אצבע. הפורום לא נותן יעוץ לרכישת דירות ובתים.

04/04/2021 | 20:23 | מאת: ליטב

מהי רמת הסיכון ממרחק של קילומטר ? זה מרחק גדול מדי לא ? האם זה זהה לסיכון של פליטת חומרים לצורך העניין ממכבסה לניקוי יבש ? עישון סיגריות ? מדגישה שהמפעל מייצר צינורות השקיה מחומר פוליאתילן ...לא מבקשת המלצות לרכישה רק רוצה לדעת מהן הסיכונים .

כפי שנכתב קודם, יש לאוסף מידע ולבצע מדידות וחישובים כדי לתת תשובה מקצועית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות