צעצועי לייזר לילדים מי מפקח על זה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/03/2021 | 15:55 | מאת: יותם

יצא לי לראות ילד בן 9 שסבתא שלו קנתה לו צעצוע לייזר אדום וכיוון על אחותו לעיניים ועליו, השאלה אם הלייזרים שמוכרים לילדים בחנויות צעצועים לא מסוכנים? כי לייזרים 5mw גם חוקיים הבנתי בארץ ומסוכנים.

בהנחה שהמשחק באמת עם לייזר, לצערי אין תשובה טובה. אין חקיקה, תקינה או הגבלה בישראל על יבוא מכירה וקניה של צעצועי לייזר ומוצרים רבים אחרים. אני חוזרת ומתריעה בנושא אך אין מישהו שמקשיב או שאכפת לו מספיק אצל מקבלי ההחלטות. למרות שהרבה מאוד ילדים נפגעים בעיניים ממשחקי לייזר אין עדין שום הגבלה. הדרך היחידה בשלב זה לא לקנות ולא לתת לילדים לשחק עם משחקים כאלה ולבקש שלא יקנו להם מתנות עם לייזר.

21/03/2021 | 22:32 | מאת: יותם

אז חנויות גם יכולות למכור לייזר class 3-class 4?

כן!

22/03/2021 | 05:20 | מאת: יותם

היה לו לייזר אדום קטן מחזיק מפתחות עם פנס לד בדרך כלל אלה לייזרים בדרגה class2 לא?

לד זה לא לייזר. לד יכול להיות בכל צבעי הקשת. אולי היה פנס לד רגיל, ואז אין סיכון פגיעה בעין. אם זה לייזר צריך להיות מסומן בתג שזה לייזר.

22/03/2021 | 15:43 | מאת: יותם

זה לייזר היה תווית אזהרה , זה היה לייזר מחזיק מפתחות לכן אני שואל אם זה רמת סיכון class 3a-2 שאין סיכון לעיניים.

התשובה כבר ניתנה קודם... בארץ לא מוגדרת רמה 3a. אם ראית שמסומן לייזר, היה עדיף לקחת את המוצר ולא לתת לילדים לשחק איתו. רמת סיכון 2 ובודאי רמות סיכון 3 יכולים לגרום לפגיעה קשה בעין עד אובדן ראיה מלא.

23/02/2023 | 15:03 | מאת: עומרי

היי דר' ורד אשמח שתחזרי אלי בנוגע לאכיפה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות