פוליאוריתן מתפורר לאחר שהות בשמש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/03/2021 | 19:11 | מאת: שני

שלום, בבית של חמתי יש בגינה חלקים של ספוג ששימשו לאריזה (כנראה פוליאוריתן), לאחר ששהו בחוץ בשמש זמן רב הם מתפוררים לחלוטין. כמה מהילדים הגיעו אליהם בטעות ופוררו אותם עם הידיים ממש לרמת אבקה עד שעצרנו אותם. החלקיקים התעופפו באוויר.. כמה האירוע הזה מסוכן? האם פוליאוריתן לאריזות מסוכן כמו זה לאיטום וכו? האם ידוע על נזק ארוך טווח? תודה רבה

אין שחור ולבן. חשיפה של החיים. בתור פרורים ואבקה אם בכלל הבעיה איננה החומר אלא חלקיקי האבק. בכל זמן יש חלקיקים באוויר שאנחנו נושמים ובבית יש לא מעט מוצרים שעשויים מפוליאוריתן שמשחררים חלקיקים לאוויר. מנשימה של פעם אחת בחוץ לא צריכה להיות בעיה. פוליאוריתן מסוכן בשלב ערבוב החומרים עד שהופך למוצר המוצק, ומסוכן בשריפה. כאשר הוא מוצק הוא לא מהווה בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות