מד חום ללא נגיעה שמשתמשים בו בקורונה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/03/2021 | 20:59 | מאת: דניאללל

היי האור לייזר או אינפרא אדום שנפלט מהמד חום מסוכן לעיניים במידה והאור נכנס לתוכה?

קודם כל ממש לא לייזר! נורת אינפרא אדומה בעוצמה אפסית ובהתאמה הסיכון לעין. לעמוד שניה ליד מדורה, תנור חימום, ומוצרים דומים מסוכן יותר.

14/03/2021 | 10:28 | מאת: דניאללללללל

תודה! זה באמת מסוכן לעמוד ליד מדורה או תנור? פעם ישבתי מול מדורה קרוב היה לי יום כאבים בעין אחר כך

הביטויים שלך קצת שחור-לבן. גם לצאת לשמש זה בעיתי ופוגע בעיניים (קטראקט,, כוויות עד סכנה לראיה, תלוי) וכמובן הפגיעה בעור (שיזוף, כוויות עד סרטן), כל דבר יש בו מידה של מסוכנות. רק... כאשר במידה הגוף שלנו מסתדר. לזכור שהמידה משתנה מדבר לדבר. אז, כן אפשר לקבל כוויות קלות עד קשות בעיניים מחום מדורה. קלות עובר לאחר יום-יומיים קשות לפעמים צריך התערבות רפואית. ואולי בכלל לא היה מחום המדורה אלא מהעשן שגרם לגירוי העיניים. צריך לבדוק היטב ולעומק לפני שקובעים מסוכן/לא מסוכן ומה הדבר שעלול לגרום לפגיעה ומהי חומרת הפגיעה.

14/03/2021 | 20:28 | מאת: דניאללל

כן נכון הקו חשיבה שלי לא משהו .. תודה על ההשקעה!

רוב האנשים כמוך. לפחות אתה מודע לזה אז יש סיכוי טוב לשיפור. אם יש שאלות תשאל, לאט לאט הדברים יהיו יותר ברורים והגיוניים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות