עטיפת מזון בניילון נצמד במקפיא

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/03/2021 | 20:56 | מאת: טל

ערב טוב, רציתי לדעת האם יש איזושהי בעיה בשימוש בניילון נצמד לעטיפת מזון (פיצה במקרה הזה) והכנסה למקפיא? רשום שעשוי מפוליאטילן ללא PVC, ורשום שמתאים למקפיא, מצד שני שמתאים לטמפרטורות של מינוס 5 עד 110 ואני יודע שהמקפיא מגיע למינוס 15-מינוס 20. תודה

כתוב פוליאתילן, אז זה החומר. ועכשיו צריך להבדיל בין שני מושגים חשובים, שמובילים להרבה בלבול וטעויות. יש להבדיל בין בטיחות המוצר לבין איכות המוצר. אין ואני מדגישה אין שום בעית בטיחות בניילון גם במינוס 50 וגם במינוס 100! הבעיה היא בעית איכות. שהנילון מאבד מהתכונות של נצמד לפעמים יתקלף או לא יצמד טוב, דברים מהסוג הזה ובטמפרטורה גבוהה הוא נמס ומאבד צורה, והיצרן לא רוצה תלונות אז כותב תחום טמפרטורות. זה הכל.

13/03/2021 | 22:59 | מאת: טל

תודה רבה והאם קיימת זליגת חומר מהניילון לאוכל? (הכוונה בטמפרטורות קרות)

גם לזה קבלת תשובה. אין בעית בטיחות. חוזרת: ממש אבל ממש לא.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות